Opastukset

Tutustu arvostetun Alvar Aallon kohteisiin

Opastetut kierrokset Ruukinpuistossa

Alvar Aalto Eurassa

Alvar Aalto vaikutti vaimonsa Ainon kanssa Euran Kauttualla vuosina 1937–1946. Aallon ensimmäinen työ Kauttualla oli alueen yleissuunnitelman laatiminen. Suunnitelma kattoi tehdasalueen ja ympäristön asuinalueineen – alueen, jota nykyisin kutsumme Ruukinpuistoksi.  Aalto suunnitteli tiet ja rakennukset mukailemaan luonnon muotoja. Suunnitelmaan sisältyivät Terassitalot, kerrostaloja ja yksikerroksisia yhden perheen asuntoja. Alasatakunnan oppaat ry järjestää opastettuja kierroksia Terassitalon näyttelyhuoneistossa sekä muualla ruukkialueella, puh. 050 377 5245/Kaisa Repo

Aukioloajat:

Sesongin mukaan

Sepäntie 7 Kauttua

+358 50 377 5245

kaisa.repo@dnainternet.net

Alvar Aalto Eura

Kauttuan Kiehtovat talot

Citynomadi-reitti. Kauttuan teollisuustarina kulkee yli kolmensadan vuoden taakse, ja elämää Kauttualla on ollut jo pitkään ennen sitäkin. Kauttuan koskilla oli maanviljelijöiden myllyjä jo ennen kuin Lorenz Creutz perusti rautaruukin vuonna 1689. Kauttuan nykyinen rakennuskanta heijastelee 1800- ja 1900-lukuja, mutta vasta viimeisen vuosisadan aikana on merkitty ylös myös talojen suunnittelijat. Ahlströmin tultua paikkakunnalle ja raudan vaihduttua paperiin 1900-luvun alussa, alettiin suunnittelussa käyttämään koulutettuja arkkitehteja ruukin omien rakennusmestareiden ohella.

Aukioloajat:

Sepäntie 7 Kauttua

+358 44 422 4828

terhi.puustelli@eura.fi

Citynomadi

Ruukinpuiston kävelykierros

Parhaiten Ruukinpuistoon tutustut opastetulla kävelykierroksella. Koulutetun paikallisoppaan johdolla kuulet ja näet Ruukinpuiston historiasta sekä nykypäivästä. Kierroksia järjestetään tilauksesta ryhmille ympäri vuoden. Ryhmän enimmäiskooksi suosittelemme 20–25 henkeä. Isommille ryhmille suosittelemme varaamaan kaksi opasta. Kävelykierrokseen ulkona voidaan yhdistää vierailu Terassitalolla tai muissa kohteissa kuten Jokisaunalla. Suosittelemme varaamaan kävelykierrokselle aikaa 1,5 h, joilloin opastuksen hinta on 70 € (+alv. 24 %). Kierros voidaan räätälöidä toiveiden mukaan.

Aukioloajat:

Ryhmät sopimuksen mukaan ja yleisöopastukset erikseen ilmoitettuina aikoina

+358 50 377 5245

kaisa.repo@dnainternet.net

facebook.com/AlasatakunnanOppaat